„Nu cred că putem câştiga încredere prin schimbarea a ceea ce am spus până acum, adică fără vaccinare obligatorie, dar cred că putem câştiga încredere făcând publicitate vaccinării şi, de asemenea, lăsând cât mai mulţi oameni să devină ambasadori ai vaccinului pornind de la propria experienţă”, a adăugat cancelarul german la o conferinţă de presă la Institutul Robert Koch, principala autoritate sanitară germană.
Cu cât mai mulţi se vaccinează, cu atât vom fi mai liberi, cu atât mai repede vom putea relua viaţa din nou. Pot să fac publicitate în calitate de cancelar, cu o convingere profundă, pentru vaccinare.
Angela Merkel:
„Dar ştiu de asemenea uneori că ajută mai mult dacă, poate, propriul fiu este cel care îţi înlătură îndoielile, dacă o colegă îţi împărtăşeşte din propria sa experienţă de vaccinare în asociaţie sau în municipalitate, vorbim despre avantajele şi dezavantajele vaccinării”, a adăugat Merkel.
Anunțul Angelei Merkel vine după ce, luni, 12 iulie, într-un discurs televizat, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a transmis că vaccinul anti-COVID va fi obligatoriu pentru angajaţii care intră în contact cu persoanele vulnerabile, într-o încercare de a limita răspândirea variantei Delta, mult mai contagioase.
În urma discursului președintelui Emmanuel Macron, peste 900.000 de francezi s-au programat doar luni la vaccinare.
Tot luni, premierul elen Kyriakos Mitsotakis a anunțat că vaccinarea împotriva COVID-19 devine obligatorie în Grecia pentru îngrijitorii de la căminele de bătrâni şi personalul sanitar din centrele publice şi private. Măsura a fost luată în contextul în care infecţiile în ţară continuă să crească.