Italia rămâne focarul Europei privind epidemia de coronavirus. Peste 1.700 de persoane au fost infectate, iar bilanțul deceselor a crescut la 34 de morți. În cele mai afectate regiuni – Lombardia, Veneto și Emilia-Romagna, doctorii sunt depășiți de situație.

„Sistemul sanitar în Lombardia este aproape în genunchi. Au decis să cheme la muncă doctorii care sunt la pensie. Nu mai sunt locuri în spitale! Medicii nu mai fac față solicitărilor la domiciliu, acum și cine tușește de două ori sau strănută de trei ori pune mâna pe telefon și sună la numărul de urgență, solicitând asistență medicală acasă”, a transmis un român aflat în Italia, Orlando Popa, pentru Libertatea, el fiind antrenor de fotbal în Reggio Emilia.

O măsură similară ar putea fi luată și în Marea Britanie, relatează Sky News. Autoritățile pun la cale un plan amănunțit de bătaie, după ce au fost confirmate 35 de cazuri. Aici, însă, nu a fost încă decis să fie chemați medicii care sunt la pensie, însă măsura este încă discutată.

Urmărește-ne pe Google News