Aceleaşi statistici ne spun că în 2014 au fost furate 1.598 de maşini şi că s-au înregistrat 164.396 de furturi şi 6.418 tâlhării. Secţiunea dedicată furturilor de autoturisme de pe site-ul Poliţiei Române are 2373 de pagini. Cifrele acestea ne arată că viaţa în România nu este sigură, că infracţionalitatea este în continuă creştere, fapt care îi îngrijorează și pe aleșii neamului, care cred că trebuie luate imediat măsuri pentru stoparea infracţionalităţii.
„Ne este frică să plecăm de acasă, să ne lăsăm casele ori maşinile nesupravegheate, pentru că furturile şi tâlhăriile au crescut alarmant. Un fost primar al Constanţei, oraşul pe care îl reprezint în Parlament, ne compara urbea cu Brazilia, spunând că acolo, în ţara cunoscută pentru numărul mare de infracţiuni, este mai în siguranţă decât acasă. La noi, în Constanţa, se fură până şi perdelele de pe scările blocurilor. Aici am ajuns… ca să nu mai vorbim de câte locuinţe sunt sparte, câte maşini sunt furate. Şi sunt convins că în alte părţi ale ţării, în alte zone, mai sărace, situaţia este şi mai gravă”, spune senatorul liberal Gigi Chiru, care va iniția o lege în acest sens.
Parlamentarul PNL a propus înăsprirea pedepselor pentru tot ce înseamnă tâlhărie și violare de proprietate privată, infractorii riscând chiar și 15 ani de pușcărie. „Prin frica indusă de pedepsele aspre, vom induce o stare de siguranță mărită a cetățenilor și frica celor care comit acte de vandalism asupra proprietății private. Aşa cum am mai spus, este datoria noastră să asigurăm un cadru legislativ aspru pentru tâlhari și hoți de bunuri, în vederea creșterii siguranței cetăţenilor, atât pe stradă, cât și în casa lor. În esență, democrația înseamnă proprietate privată și atâta timp cât proprietatea va fi neprotejată, vom avea un sistem politic democratic șubred și un cetățean lăsat în voia sorții”, mai spune penelistul.

Trimite celor dragi mesaje de Anul Nou 2025, iar pentru cei sărbătoriți pe 1 ianuarie, vezi urări de Sfântul Vasile 2025!
 

Urmărește-ne pe Google News