ANI a anunțat, miercuri, că a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 442.377 de lei (aproximativ 89.000 de euro) şi 35.000 de euro între averea dobândită şi veniturile realizate de Marinel Rizea în perioada 25 februarie 2014 – 31 decembrie 2018.

În acest caz, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de Marinel Rizea, care a fost și director general în cadrul Direcției generale de integritate din cadrul ANAF.

Marinel Rizea | Sursa foto: jurnaluldeilfov.ro

Presa locală prahoveană scria în 2020 că, potrivit declarațiilor sale de avere din ultimii ani, Marinel Rizea a obținut sume importante de bani din pariuri sportive.

Astfel, în declarația de avere depusă pe 13 iunie 2018, Rizea preciza că a câștigat, pe lângă veniturile (93.930 de lei) din exercitarea funcției de director în cadrul Fiscului, și 83.000 de lei de la StanleyBet, din pariuri sportive.

În declarația de avere depusă pe 13 iunie 2019, același director de la ANAF scria că a mai încasat 50.000 de lei din jocuri de noroc, de această dată de la BetZone, în afară de veniturile obținute din salarii (120.610 lei).

Anul următor acesta ar fi câștigat, tot de la BetZone, suma de 60.000 de lei din pariuri sportive, completându-i veniturile salariale de 127.853 de lei.

În total, în cei trei ani, 193.000 de lei a câștigat șeful Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti din jocuri de noroc și pariuri sportive.

Alte sesizări ANI, pe masa judecătorilor și procurorilor

Agenția Națională de Integritate a mai anunțat miercuri că constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 165.038 de lei (aproximativ 37.000 de euro) între averea dobândită şi veniturile realizate de Silviu Botea, agent în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – Sectorul de Frontieră Isaccea, judeţul Tulcea, în perioada 1 ianuarie 2007 – 31 decembrie 2013.

În acest caz, a fost sesizată Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Constanța, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de Silviu Botea.

De asemenea. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul General în cazul directoarei unei şcoli din Bucureşti, acuzată că şi-a angajat fiica în cadrul unităţii de învăţământ.

„Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Sideraș Mărioara a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât a îndeplinit acte prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru fiica sa, respectiv a semnat şi aprobat contractele de muncă prin care fiica sa a fost angajată în cadrul Şcolii Gimnaziale Herăstrău Bucureşti”, a transmis instituţia.

 
 

Urmărește-ne pe Google News