Recent, în Adunarea Asociaţiei s-a adoptat măsura ca fiecare proprietar de animale să-şi treacă respectivul patruped la întreţinere (ca fiind încă o persoană, deci achitându-se toate cheltuielile aferente unei persoane). Nu s-a stabilit un cuantum fix pe lună, ci, pur şi simplu, să se plătească exact cât pentru un om. Mi se pare aberant. Eu sunt proprietara unei pisici, care nu iese niciodată din casă, deci nu deranjează vecinii şi nu face mizerie pe scară. Nu locuim la bloc cu lift, ca să se spună că folosim ascensorul pentru ea. Nu gătesc pentru pisică, întrucât mănâncă numai hrană specială, deci nu folosesc gazele pentru aceasta. Am contoare la apă, deci nu se pune problema consumului în plus de apă. În aceste condiţii, ce mă sfătuiţi să fac?
Mariana Nicolae, Craiova

Măsura reprezintă un abuz, pentru că, dacă legea se referă la persoane, atunci se aplică pentru oameni, nu şi pentru animale. Pentru astfel de situaţii sunt alte reguli, ce se adresează stăpânilor iresponsabili şi care se referă strict la cheltuielile suplimentare faţă de asociaţia de proprietari, determinate de întreţinerea unui animal de casă (plimbările zilnice cu ascensorul, mizeria şi disconfortul de pe spaţiile comune). Proprietarilor de animale de casă responsabili, care nu produc cheltuieli suplimentare, nu li se aplică astfel de măsuri.

Vreau să ştiu cum se calculează consumul pe ţevi şi consumul la comun la termoficare la un bloc P+4, cu două apartamente pe palier.
Ramona Georgescu, Bârlad

Consumul de căldură aferent conductelor neizolate ce traversează apartamentele şi consumul corpurilor de încălzire de pe spaţiile comune se determină din factura pe bloc, în funcţie de S.E.T. (Suprafaţa Echivalentă Termic) a acestor elemente/corpuri de încălzire şi raportat la total S.E.T. pe imobil care e menţionată pe factura R.A.D.E.T. Bucureşti. S.E.T. se poate determina apelând la un specialist în termţnergetică.

Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
 

Urmărește-ne pe Google News