Atenţionarea este valabilă duminică şi luni, 11 și 12 august, când sunt anunțate caniculă şi disconfort termic în 15 județe: Călărași, Ilfov, Giurgiu, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Argeș, Olt, Vâlcea, Dolj, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timișoara și Arad, dar și în municipiul București.

„Duminică şi luni, în sudul Crişanei, Banat, Oltenia şi în cea mai mare parte a Munteniei va fi caniculă şi disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi de 35… 37 de grade Celsius, mai ridicate luni, izolat până spre 38 grade Celsius”, a anunțat ANM.

Totodată, nopţile vor fi tropicale, cu valori termice în jurul a 20 grade Celsius.

Valul de căldură va persista în sud-vest şi sud şi în zilele următoare.

În București, vremea va fi caniculară, cu disconfort termic ridicat și indice temperatură umezeală (ITU) ce va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

„Temperatura maximă de duminică se va situa în jurul a 35 de grade Celsius, iar luni se vor înregistra 36… 37 de grade. Temperaturile minime vor fi de 18… 20 de grade. Cerul va fi mai mult senin și vântul va sufla slab și moderat”, au precizat meteorologii.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News