Luni, 22 iulie, temperaturile maxime se vor încadra între 26 grade Celsius în depresiunile Carpaților Orientali și 37 grade Celsius, izolat în Lunca Dunării. Minimele se vor situa în general între 14 și 24 grade Celsius și vor caracteriza o noapte tropicală, în special în regiunile sudice și sud-estice, precizează ANM.

Pentru ziua de luni, 22 iulie, se află în vigoare un cod galben de căldură persistentă și disconfort termic ridicat. Avertizarea este valabilă pentru sudul Olteniei, sudul, centrul și estul Munteniei și Dobrogea continentală, unde temperaturile maxime vor fi de 34… 36 de grade Celsius și izolat de 37 de grade Celsius, iar minimele nu vor coborî sub 20 de grade Celsius.

Nici în București nu se anunță vreme răcoroasă. Ziua de luni va fi, de asemenea, caniculară, temperatura maximă fiind de 34… 35 de grade Celsius, iar cea minimă – de 19… 21 de grade Celsius.

„În a doua parte a zilei și seara vor fi înnorări temporar accentuate și condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului”, precizează ANM.

Urmărește-ne pe Google News