Cele mai importante abateri constatate comisarii ANPC sunt:
- comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită;
- comercializarea de legume şi fructe cu modificări organoleptice vizibile, fiind improprii consumului uman (lovituri mecanice, prezența mucegaiului etc.);
- utilizarea unor vitrine frigorifice cu zone extinse de rugină, resturi alimentare, resturi de etichete, cu vopsea exfoliată şi cu ventilatoarele încărcate de grăsime şi praf, la raioanele legume-fructe, mezeluri-brâzeturi, peşte, patiserie, produse congelate;
- comercializarea unor preparate din carne, fără a se menţiona data deschiderii pachetului, conform recomandării producătorului;
- pavimentul din spaţiul de comercializare, precum şi cel din spaţiul de depozitare era neigienizat, prezentând zone rupte, depreciate, zone cu încărcătură de grăsime şi praf.
Pe lângă amenzile date, inspectorii ANPC au aplicat și măsuri care prevăd:
- oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficienţe;
- oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor constatate pentru raioanele cu deficienţe, la două dintre magazine;
- oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor constatate pentru al treilea magazin.
Mai mult, a fost propusă sancţiunea complementară de închidere temporară a unităţii, pe o durată de cel mult șase luni, pentru unul dintre cele două magazine.
„Noi sigur nu ne oprim, dar sper ca operatorii economici să se oprească din a merge pe calea greşită, să se întoarcă la 180 de grade şi să caute singura cale corectă: aceea de a respecta consumatorul, ce reprezintă sursa principală de venit a fiecărui magazin din întregul lanţ!”, a declarat șeful ANPC, Horia Constantinescu, citat într-un comunicat al Autorității.