„Acordați o atenție deosebită la achiziția produselor alimentare, în special în cazul ofertelor promoționale”, a scris șeful ANPC. Potrivit acestuia, românii „trebuie să verifice cu atenție din punct de vedere organoleptic (aspect, miros, culoare) calitatea produselor alimentare și să le refuze pe acelea pentru care au suspiciuni privind calitatea și, mai ales, siguranța”.
„Recomand atenție la produsele alimentare care prezintă urme de mucegai, data durabilității minimale depășită sau ambalajele deteriorate și pentru care există suspiciunea deteriorării conținutului”, a adăugat Paul Anghel.
El a recomandat românilor să nu cumpere carne de la persoane și din locuri neautorizate, din „portbagajele mașinilor”. „Carnea trebuie să prezinte la suprafață o peliculă uscată, de culoare roz până la roșie, să fie fermă și elastică, atât la suprafață, cât și în secțiune, iar mirosul trebuie să fie caracteristic de produs proaspăt”, a precizat Anghel.
Șeful ANPC a mai atras atenția că nu doar calitatea produselor trebuie verificată, ci și prețul. „Verificați concordanța dintre prețurile afișate la raft și cele marcate pe bonurile de casă”, a punctat el.