Studiul a raportat o reducere cu 15% a riscului unor atacuri de cord repetate la pacienți. Totuși, beneficiarii medicamentului au înregistrat un risc crescut de infecții potențial letale.

În acest studiu, 10.000 de pacienți care au avut anterior un atac de cord au fost tratați cu medicamente antiinflamatorii o dată la trei luni. Procesul, care a avut loc în aproape 40 de țări, a monitorizat persoanele timp de până la patru ani.

Un atac de cord este o urgență medicală gravă în care irigarea cu sânge a inimii este brusc blocată. Experții au vorbit anterior despre o posibila legătură a acestora cu inflamația anumitor vase de sânge. Cu toate acestea, autorii spun ca o astfel de legatură nu a fost niciodată dovedită la om.

Autorul principal al studiului, Dr. Paul Ridker, de la Brigham și Spitalul Femeilor, parte a  Harvard Medical School, a declarat că studiul a reprezentat „o piatră de hotar într-o călătorie lungă”. ”Pentru prima dată, am fost în măsură să demonstrăm în mod definitiv că reducerea inflamațieo, independent de colesterol, reduce riscul cardiovascular”, a declarat doctorul.


Citește și: Apa de consum din comerț îmbolnăvește populația! Cine răspunde de siguranța oamenilor?


 
 

Urmărește-ne pe Google News