Tusk le-a transmis un mesaj clar românilor: să apere statul de drept, la fel cum Helmuth Duckadam a apărat cele atru penalty-uri la Sevilla, în finala Cupei Campionilor, din 1986.

„Sunt foarte mândru şi fericit că voi conduce împreună cu dumneavoastră prima preşedinţie română a Consiliului UE. Sunt convins că în aceste şase luni veţi interpreta cu înţelepciune o adevărată Rapsodie română, energică, europeană, la fel ca muzica lui George Enescu. Şi nu o spun pentru că ne aflăm la Ateneu, în această seară, ci pentru că ştiu cât de creativă este naţiunea română”, a transmis Donald Tusk.

El şi-a exprimat convingerea că România va acţiona în spiritul proverbului „Omul sfinţeşte locul” şi a precizat că are mare încredere că România acordă importanţă respectării regulilor şi principiilor.

Donald Tusk a mai spus că la reuniunea informală de la Sibiu a Consiliului European va fi în joc concepţia noastră comună în privinţa viitorului Europei.

Tusk a amintit şi de finala Cupei Campionilor de la Sevilla, din 1986, când Steaua a învins Barcelona.

„Fac apel la români să apere libertatea, integritatea, statul de drept și Constituția cu aceeași hotărâre cu care a apărat portarul Helmuth Duckadam cele patru penalty-uri în finala Cupei Campionilor de la Sevilla”, a spus Tusk.

Preşedintele Consiliului European a făcut apel la români să apere fundamentele civilizației noastre europene şi a precizat că „România are puterea de a fascina şi a încânta”.

Donald Tusk a mărturisit că, în familia sa, prima maşină a fost o Dacia 1300, a socrului său, iar fiul acestuia conduce o Dacia Duster.

„Mai mult decât mașinile românești mă fascinează intelectualii români, precum Mircea Eliade, Eugen Ionescu, Andrei Pleșu, Tristan Tzara, ca si sportivii precum Nadia Comăneci”, a adăugat liderul european.

Foto: Vlad Chirea


Citeşte şi: Durerea mamei care își caută băiatul dispărut acum 45 de ani: „Mă rog la Dumnezeu să mi-l arate în vis, viu sau mort. Dar eu cred că nu e mort”

Urmărește-ne pe Google News