Proiectul a fost aprobat cu 48 de voturi, din 52 de consilieri câți au fost prezenți în sală. Spitalul metropolitan va fi situat în nordul Capitalei, în sectorul 2, pe terenul autobazei RATB Pipera în suprafață de peste 50.000 mp. Acesta ar urma să fie construit de la zero și ar urma să aibă secții de oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală și un total de 2.000 de paturi.

Va fi un spital regional și va avea și un centru de excelență în cardiologie

Anul acesta vom demara construirea spitalului metropolitan, care va primi pacienți din București și județele limitrofe: Ilfov, Giurgiu, Ialomița, Argeș și altele din această zonă, pentru că va purta rolul unui spital regional”, a declarat primarul Gabriela Firea.

Ea a adus la prezidiu mai multe dosare pline cu hârtii cu semnăturile bucureștenilor care susțin acest proiect. “Avem 50. 000 de semnături în online și pe print, din partea bucureștenilor care consideră ca e nevoie de spital metropolitan, care să cuprindă secțiile foarte aglomerate din actualele spitale ale Capitalei, și, de asemenea, în cadrul acestuia să se înfiinteze sectii noi deficitare: de mari arși, ATI, sau un centru de excelență în cardiologie”, a mai spus primarul general.

Potrivit proiectului, CGMB ar fi urmat să preia din administrarea Regiei Autonome de Transport București (RATB) imobilul situat în Șoseaua Pipera nr. 55, în vederea realizării obiectivului de investiții “Spitalul Metropolitan”. Autobaza RATB Pipera ar fi trebuit să fie relocată la alte amplasamente ale Regiei, în termen de 12 luni.

Construirea Spitalului Metropolitan a fost avizată în iulie 2017, în ședința CGMB. Municipalitatea a solicitat Guvernului să emită o hotărâre pentru transmiterea din domeniul public al statului și administrarea Societății Române de Televiziune (SRTv) în domeniul public al Municipiului București și administrarea CGMB a imobiluluii situat în Șoseaua Pipera nr. 63-65, în vederea realizării Spitalului Metropolitan.

Gabriela Firea a mai spus astăzi că,  în sectoarele 3 și 6, vor fi construite alte două unități spitalicești, cu câte 300 de paturi. Luna viitoare se finalizează lucrările la cel mai performant spital de copii din țară, Spitalul Victor Gomoiu.

 

CITEȘTE ȘI:

Primăria Capitalei are aproape 8.000 de locuri de parcare, dar a încasat taxe doar pentru 2.500 din ele

 
 

Urmărește-ne pe Google News