“Noi nu o tăiem pe «Şunculiţa»”


Deocamdată, “Şunculiţa” este o răsfăţată, îndrăzneşte chiar să intre în casă după mâncare
Tot în Călugăreni, familia Anghel a hotărât să nu mai taie porcul de Crăciun, pe care l-a poreclit, totuşi, “Şunculiţa”. Asta pentru că anul viitor nu se ştie dacă scapă. Deocamdată, animalul este răsfăţat de stâpâni, este liber, se plimbă pe unde vrea, intră chiar şi în casă, pentru a cere de mâncare. Este un animal modern. “Este rasă de carne şi o păstrăm pentru prăsilă. Anul acesta am tăiat deja doi şi pentru noi este suficient. Am hotărât să nu o mai tăiem pe Şunculiţa”, ne-a spus Gheorghe Anghel.

Nici rasa «mangaliţa» nu-şi găseşte muşterii

Un alt crescător de porci din Călugăreni, care ne-a rugat să nu îi dezvăluim identitatea, este crescător de “mangaliţa”, rasă de porc a cărui carne nu produce colesterol. Dacă anii trecuţi carnea acestui animal se vindea cu peste 11 lei kilogramul, anul acesta nu a vândut nimic. Aşa că s-a gândit să vândă porcul “la ochi”, adică dă porcul mai mic cu 1.100 de lei, iar pe cel mai mare cu 1.200 de lei. Speranţele îi sunt totuşi mici. Motivul: populaţia sărăceşte din ce în ce mai mult, de la an la an, iar acest lucru se vede în buzunarele fermierilor ajunşi la disperare.

Nici rasa «mangaliţa» nu-şi găseşte muşterii


Nici măcar porcii “mangaliţa”, celebri pentru colesterolul redus, nu mai au trecere la cumpărători
Un alt crescător de porci din Călugăreni, care ne-a rugat să nu îi dezvăluim identitatea, este crescător de “mangaliţa”, rasă de porc a cărui carne nu produce colesterol. Dacă anii trecuţi carnea acestui animal se vindea cu peste 11 lei kilogramul, anul acesta nu a vândut nimic. Aşa că s-a gândit să vândă porcul “la ochi”, adică dă porcul mai mic cu 1.100 de lei, iar pe cel mai mare cu 1.200 de lei. Speranţele îi sunt totuşi mici. Motivul: populaţia sărăceşte din ce în ce mai mult, de la an la an, iar acest lucru se vede în buzunarele fermierilor ajunşi la disperare.
Fotografii: Vlad Chirea

Urmărește-ne pe Google News