Valentin Popa a decis, după consultări cu partenerii sociali, în cadrul unei şedinţe a Comisiei de Dialog Social, organizată de MEN, ca în anul şcolar 2018 – 2019 cursurile să înceapă pe data de 10 septembrie, iar vacanţa de iarnă să fie de trei săptămâni.
Potrivit unui comunicat al MEN principalul subiect aflat pe ordinea de zi a fost draftul ordinului de ministru privind structura anului şcolar 2018 – 2019, totodată fiind dezbătute şi o serie de proiecte ce urmează a fi aprobate în perioada care vine.
Când începe anul școlar 2018-2019
„Ascultând argumentele tuturor părţilor, ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, a decis ca, în anul şcolar 2018 – 2019, cursurile să înceapă în data de 10 septembrie, iar vacanţa de iarnă să fie de trei săptămâni”, precizează sursa citată.
Pe agenda şedinţei au mai fost incluse, pentru informare, proiectul metodologiei şi calendarului de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018 – 2019 şi proiectul de metodologie de acordare a gradaţiei de merit.
„Partenerii sociali ai MEN au fost invitaţi să transmită în decurs de o săptămână observaţii şi propuneri pe marginea celor două documente. Acestea vor fi analizate în comisiile tehnice şi, ulterior, în proxima şedinţă a Comisiei de Dialog Social. Punctele de vedere şi sugestiile care se vor cristaliza în urma acestui demers consultativ vor putea fi incluse în variantele finale ale documentelor anterior menţionate”, se arată în comunicat.
MEN precizează că în cadrul reuniunii, pe lângă poziţia ministerului, au fost prezentate punctele de vedere ale următorilor reprezentanţi în CDS: Consiliul Naţional al Elevilor, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Confederaţiile patronale CONPIROM, CONCORDIA/ ACUE şi Hermes/ Meridian.
Iată care este structura anului școlar 2017-2018!
Citește și: ANALIZĂ | De ce cad bursele din toată lumea și cum ne va afecta acest lucru. Era banilor ieftini s-a încheiat. Ce spune Adrian Vasilescu, consilier BNR