Agitatie mare ieri in campusul universitar al Politehnicii din Regie. Sute de studenti au luat cu asalt caminele pentru a fi siguri ca prind un loc de cazare sau chiar sa-si ocupe locul desemnat. Din cele 14 camine, opt sunt proaspat renovate, dotate cu interfon, Internet si mobilier nou.

In Regie, forfota era ieri in toi, studenti si deopotriva muncitori animand locul de parca era 1 octombrie. Cel mai cautat camin era P18. Proaspat renovat, aici accesul se face doar prin interfon. ‘Are parchet, Internet, interfon si mobilier facut pe comanda. In total sunt opt asemenea camine, iar luni, la 1 octombrie, sapte sunt gata sa-si primeasca studentii, spune inginerul Ioan Georgescu, unul din oamenii care s-au ingrijit de lucrari.

Cazarea pentru o luna costa 180 de lei

In fata caminului, zeci de studenti de la Ingineria si Managementul Sistemelor Tehnologice (IMST) asteptau inca de dimineata sa semneze contractul. Prima luna ii costa 180 de lei, urmand ca pretul sa scada progresiv pana ce va ajunge sub 100 de lei. ‘Fata de alti ani, conditiile sunt mai bune. Anul trecut aproape ca m-am batut pentru un loc in camin, ne spune Stefan Niculae (20 de ani), anul II la IMST. Prietenii lui, Emil, Razvan si Mihai, au aflat ca li s-a dat repartitie in P18. ‘E cel mai misto camin din toata Regia. Am vazut si eu camerele si abia astept sa ma cazez, explica Emil (20 de ani), si el student in anul II.

Jumatate din studenti raman pe dinafara

Nici in tara situatia locurilor in camine nu se prezinta prea roz.

La Iasi, Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza are aproape 6.000 de locuri de cazare, insa numarul solicitarilor este dublu. Aici, pentru o luna, fiecare student va scoate din buzunar intre 80 si 500 de lei. In Timisoara, din cei 14.000 de studenti, aproape 6.000 vor cazare si, astfel, sunt locuri suficiente. Nu acelasi lucru se intampla la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca. Din cei 12.000 de studenti, numai 3.800 vor primi un loc in camin.

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News