”În mod normal, din data de 7 mai echipa militară trebuie retrasă, pentru că ei și-au făcut stagiul de 30 de zile și atunci este foarte clar că nu mai pot continua pentru că din punct de vedere legal am înțeles că ar intra în incompatibilitate și în consecință își termină mandatul”, a declarat Vasilică Potecă, prefectul județului Hunedoara pentru ziarul Libertatea.

Spitalul Județean Deva a intrat sub conducere militară la începutul lunii aprilie printr-o decizie dată de Nelu Tătaru, ministrul sănătății.  Atunci, managerul spitalului, dar și directorul medical și-au dat demisia. Mai mult, la momentul respectiv, Nelu Tătaru a spus: ”Am avut un management care nu a făcut față și lipsa de autoritate a făcut ca să avem parte de demisii.”

”Echipa a fost excepțională, oamenii profesioniști de la un capăt la altul au restabilit ordinea în spital. Au făcut ce rar aș fi crezut că se poate întâmpla la Deva, în sensul că au disciplinat personalul care a avut mari probleme din acest punct de vedere”, a mai explicat prefectul județului Hunedoara.

După data de 7 mai va trebui numit un nou
manager.

”Acum eu am scris Consiliului Județean pentru ca să nominalizez o persoană pe care să o trimit ministrului sănătății ca să fie desemnată, să ajungem la o conducere civilă. Atribuția de numire a noului manager se face prin ordinul ministrului, dar eu am recomandat să se facă din partea Consiliului Județean, pentru că ei asigură finanțarea acestui spital”, a spus Vasilică Potecă.

O echipă din Ministerul Apărării Naţionale,
formată din patru militari – locotenent-colonel medic Constantin Vlase –
manager, maior medic Bogdan-Ion Ţambrea – director medical, locotenent-colonel
Cătălin Ciopei – ofiţer de logistică şi locotenent-colonel Sorin Vartolomei –
ofiţer de stat major, a preluat managementul medical şi operaţional al
Spitalului Judeţean Deva, începând cu data de 8 aprilie.

 
 

Urmărește-ne pe Google News