„Începând cu data de 14.03 2018, din cauza ploilor abundente din ultimele ore s-a schimbat calitatea din lacul de acumulare Tărlung, astfel încât a fost necesară punerea în folosință a tuturor forajelor. Populația municipiilor Săcele (cartier Electroprecizia, strada G. Moroianu, cartierele Cernatu, Bunloc, Baciu) și Brașov (cartierele Astra, Tractorul, zonele Gară, Calea București, Centrul Civic, Centrul Vechi, cartierele Șchei, Răcădău, Timiș-Triaj) este sfătuită să întrebuințeze pentru consumul uman doar apa îmbuteliată până la normalizarea parametrilor de potabilitate. Valorile parametrilor de potabilitate nivelul rețelei de distribuție (Săcele și Brașov se află postate pe site-ul Companiei Apa Brașov)”, a spus dr. Lavinia Buvnariu, directorul executiv al DSP Brașov, într-un comunicat.

De asemenea, Compania Apa a anunţat că din cauza creşterilor rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râul Tarlung s-a impus golirea controlată a lacului de acumulare care asigură sursa principală de apă a municipiilor Braşov şi Săcele, pecum şi a localităţilor învecinate..

„Aceasta a condus la creşterea turbidităţii de peste 1.000 de ori faţă de valorile obişnuite, de peste 5 ori mai mult faţă de capacitatea proiectată a uzinei de tratare a apei potabile. Pentru asigurea unui regim de continuitate în procesul de furnizare a apei potabile către populaţie, Compania Apa Braşov a fost nevoită să efectueze o serie de manevre pentru a cupla reţeaua publică de distribuţie la sursele alternative existente pentru astfel de situaţii. Astfel, pentru completarea necesarului de apă au fost activate sursele subterane aflate în zona Hărman- Prejmer – Sânpetru ce pot asigura apa potabilă prin pompare din puţurile de mare adâncime“, anunţă compania.

Reprezentanţii companiei spun că se confruntă cu un fenomen care nu a putut fi evitat şi pentru intrarea în normalitate se vor face în continuare o serie de manevre în reţeaua publică de distribuţie. Cu toate acestea, este posibil ca în anumite zone alimentarea cu apă să fie insuficientă.

„În aceste condiţii, apa nu mai este potabilă. Apa folosită pentru băut sau prepararea hranei va fi obligatoriu fiartă“, mai precizează sursa citată.

Citește și: EXCLUSIV Afacerea „cămine culturale” pe banii statului. De la tradiții la „nunți, botezuri, cumetrii”

 
 

Urmărește-ne pe Google News