Apa de mare e o apa minerala care contine clor, sodiu, magneziu si sulf,  o combinatie benefica pentru organismul uman. Pe langa acestea, mai contine oligoelemente (zinc, titan, cobalt, iod, crom) care trec prin piele si de acolo in organism, actionand asupra unor tesuturi. Nu trebuie sa ignoram nici importanta algelor marine.

Continutul de minerale al apei de mare nu e acelasi in toate marile, cel mai scazut fiind in Oceanul Arctic (3,5 g/litru), iar cel mai crescut in Marea Moarta (300 g/litru). Marea Neagra are o mineralizare de 17,6 g/litru. Apa de mare are efecte antiinflamatorii si intensifica metabolismul glucidelor, proteinelor, lipidelor, calciului, fosforului.

Apa de mare poate fi bauta ca o apa minerala obisnuita, dupa ce a fost diluata cu apa dulce, pana la obtinerea unei concentratii maxime de doua grame de saruri/ litru. Pentru aceasta, se aduna apa cat mai departe de tarm, de la o adancime de cel putin 20 de metri. Se poate folosi pentru gargara sau la comprese pentru rani. (Prompt Media)

 
 

Urmărește-ne pe Google News