Ministrul Sănătății, Oly Ilunga Kalenga a anunțat printr-un comunicat faptul că cel puțin patru oameni au murit din cauza virusului. 16 noi cazuri de infectare cu febra hemoragică au fost deja identificate. Mai există alte 27 de cazuri probabile și 31 de persoane suspecte sunt în curs de investigație.
Oficialul confirmă că un lot de vaccinuri a ajuns în Beni, principalul oraș din regiune, iar vaccinarea ar trebui să fie finalizată până la sfârșitul acestei săptămâni. Ministerul a transmis că 12 echipe de medici vor fi deplasate în provincie, scrie Mediafax.
Virusul Ebola se crede că este transportat pe distanţe lungi de către lilieci şi poate fi întâlnit în carnea vândută în pieţe.
Odată prezent în corpul uman, virusul cauzează febră hemoragică, vomă și diaree, apoi intră în contact direct cu fluidele din corp. Peste 11.300 de persoane au murit din cauza epidemiei între 2013 şi 2016.
Republica Democratică Congo este cea mai mare și împădurită țară din Africa Centrală, această fiind cea de-a zecea epidemie de Ebola din 1976, când virusul a fost descoperit lângă râul Congo, în nordul țării.
CITEȘTE ȘI: REPORTAJ GSP: Stadionul de 3 milioane de euro al lui Dragnea va fi inaugurat la finalul lunii. „Aici chiar n-aveți ce să scrieți de rău, nu contează dacă sunteți sau nu cu opoziția”
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!