Imobilul cu un etaj este situat în comuna Becicherecu Mic, situat la 18 km de Timișoara și 55 km de granița cu Ungaria.
Clădirea are 6 apartamente de trei sau patru camere. Trei apartamente sunt la parter – în două locuiesc familiile și celălalt este în proprietatea lui Tiberiu Sandor. La nivelul superior sunt alte trei apartamente care aparțin tot omului de afaceri timișorean.
Redăm mai jos o parte din discuția înregistrată dintre mama bebelușului care locuiește în clădire și omul de afaceri Tiberiu Sandor:
-Sandor: Când sunteți acasă (…) pe la ce oră? Pentru că eu am dat disponibilă toată clădirea, ce-mi aparține, în cazul situațiilor de urgență și va trebui să facem un gard, care va despărți curtea.
-Mama: Nu știu dacă acest lucru se va putea, atât timp cât este o clădire de locuințe, nu este pensiune.
-Sandor: Deocamdată, eu am înaintat actele, restul hotărăsc alții.
-Mama: O să-l sun pe domnul primar și o să-i expun și lui problema.
-Sandor: Puteți să-i spuneți ce vreți. Noi o să facem o adresă și către primărie.
-Mama: Dumneavoastră nu ne puteți scoate afară din casă.
Sandor: Auzi, scumpă doamnă, eu nu v-am sunat să vă întreb dacă sunteți sau nu de acord. (…) Eu o să vin ca să vă explic cum am hotărât și ce am hotărât eu să fac și probabil că în următoarele zile se va și întâmpla.
Potrivit Ordinului Nr. 414, carantina instituționalizată se face în spații special amenajate, puse la dispoziție de autoritățile locale în colaborare cu direcțiile de sănătate publică.
Cine ne garantează că nu sunt infectați? Normal că suntem speriați.
Cei doi bătrâni, soț și soție de 67 și 66 de ani, care locuiesc în imobil se tem cu atât mai mult pentru viețile lor, având în vedere vârsta, cât și problemele de sănătate.
“Suntem bătrâni. Cine ne garantează că nu sunt infectați cei care o să vină? Normal că suntem speriați Soțul are probleme cu inima. Eu încă lucrez ca vânzătoare la un magazin din comună. Dacă nu o să mă mai primească la slujbă? La noi se duce vestea repede!”, spune bătrâna.
Femeia adaugă că există o singură intrare în curtea imobilului și îi este teamă că oamenii nu vor respecta regulile de carantinare.
“Mă uit la știri și văd cum atâția oameni nu respectă ce zic autoritățile și firește că îmi fac griji. Nu mi se pare normal să nu ni se ceară acordul. Eu înțeleg că sunt tot mai mulți infectați, dar ne este frică să nu ne infectăm și noi”.
Contactat de Libertatea, Alin Sârdan Macavei, secretar general la primăria comunei Becicherecu Mic, spune că deocamdată nu a oferit nici un spațiu de carantinare pentru oamenii infectați.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro