Spitalul Județean de Urgență din Suceava a trimis o adresă către DSP Iași în care a spus că are nevoie de 19 medici, 55 de asistenți medicali și 61 de angajați ca personal auxiliar (inclusiv infirmiere sau brancardieri) pentru a ajunge la capacitate normală de funcționare.
„Vă adresăm respectuos rugămintea de a ne sprijini cu suplimentarea în personal medical, necesar imperios pentru buna desfășurare a activităților Spitalului Județean Suceava”, menționează conducerea spitalului în adresa către DSP Iași. Aceștia au remis solicitarea ulterior către toate organizațiile profesionale ale medicilor din județul Iași și către toate unitățile sanitare, menționând și faptul că se asigură transport, cazare și hrană pentru cei care aleg să solicite detașarea.
Cea mai mare nevoie de medici a spitalului este la Secția de Pneumologie, unde ar fi nevoie de 5 cadre medicale, în timp ce la Pediatrie este nevoie de 4 și la Urologie 3. Tot la Pneumologie este și cea mai mare nevoie de asistente medicale, în număr de 10, în timp ce la Chirurgie Generală și Cardiologie ar fi nevoie de câte 8 asistente.
La Suceava activează deja din Iași mai mulți medici de urgență, coordonați de prof.dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD, care a fost și cea responsabilă cu reoperaționalizarea Unității de Primire a Urgențelor de la Spitalul Județean din Suceava după ce acesta a fost închis pentru dezinfecție.
Și medicii din Iași cer să meargă în județul vecin să ajute
Pe adresa DSP Iași au fost înregistrate până la începutul acestei săptămâni mai multe solicitări de detașare din partea unor medici din Iași și din partea mai multor rezidenți. Două dintre cazuri v-au fost deja prezentate de Libertatea – medicul urolog Ionuț Nistor, unul dintre cei mai buni doctori ieșeni pe specializarea sa, și medicul Monica Holicov, de la Maternitatea „Cuza-Vodă” din Iași.
Aceasta din urmă a precizat, pentru Libertatea, că reia apelul Spitalului din Suceava și că nevoia cea mai mare este de asistente și de infirmiere, fiindcă mai mulți doctori și-au exprimat deja dorința de a merge să ajute unitate medicală de urgențe.
„Deși am așteptat mult, aproape 10 zile, mi-a venit ordinul de la minister și voi merge cu trei rezidente, de îndată ce le va veni și lor hârtiile. Vreau să fac un apel public ca mai multe persoane să solicite detașarea, să ajutăm, în special asistente, iar pentru că procesul e anevoios le stau la dispoziție cu toate detaliile, să le pot pune în legătură cu cei responsabili de la Direcția de Sănătate Publică”, a declarat dr. Monica Holicov.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro