Veneția depinde de turism. Iar orașul este în prezent complet gol, paralizat, din cauza măsurilor de restricție din cauza pandemiei de coronavirus.

Aduce 15% din PIB

”Nu ne mai putem permite ținem oprită una dintre cele mai importante locomotive ale țării”, a spus Brugnaro, referindu-se la măsurile de sprijin aproape inexistentente ale guvernului de la Roma.

”Gondolele trebuie să meargă! Luați măsurile necesare pentru a proteja o economie care la nivel național valorează aproape 15% din PIB”, a completat edilul într-un interviu pentru ”Corriere”.

https://twitter.com/LuigiBrugnaro/status/1255077164267044864?ref_src=twsrc%5Etfw

Cu o zi în urmă, el a prezentat un document semnat de 65 de asociații comerciale prin solicită guvernului de la Roma să ofere linii directoare clare despre modalitățile de sprijin economic, despre cum și când se va putea redeschide laguna, despre când și cum pot începe hotelurile să funcționeze din nou.

”Bomba socială”

Nu aș dori să folosesc acest ton, dar, din păcate, ne confruntăm cu o bombă socială deja declanșată. Oamenii noștri sunt obosiți și supărați, acum ne străduim să-i păstrăm. Nu se ceartă, nu cer ajutor, ci spun hai să muncim din nou! Avem mare credință, speranță și tenacitate. Venezia nu moare!

Primarul Brugnaro, pentru ”Corriere”:

https://twitter.com/LuigiBrugnaro/status/1255074625018568705?ref_src=twsrc%5Etfw

1600 de ani și evenimente planetare

”Vrem să sărbătorim cei 1600 de ani de la nașterea Veneției încă din septembrie, cu evenimente care vor atrage atenția întregii lumi”, a mai spus Brugnaro.

Chiar înainte de criza coronavirusului, Veneția a trebuit să facă față unei scăderi a numărului de turiști din cauza inundațiilor care au afectat grav orașul în noiembrie.

Prin urmare, autoritățile doreau să perceapă o taxă de intrare în lagună începând iulie, însă acest proiect a fost amânat cu un an.

Urmărește-ne pe Google News