Într-un grafic care prezintă „evoluţia din ultimii 5 ani a apelurilor la 112 care au semnalat prezenţa urşilor, inclusiv posibile atacuri ale acestora”, centralizată la nivelul Serviciului de urgenţă 112, se observă o creștere a acestora.
Dacă în 2019 au fost semnalate 1.654 apeluri, iar în 2020, 1.757 apeluri, anul acesta, până pe 10 iulie, s-au înregistrat 2.264 apeluri.
În unele judeţe, autorităţile transmit zilnic mesaje RO-Alert pentru a semnala posibila prezenţa a urşilor în zone locuite. În Harghita, de exemplu, acest lcuru se întâmplă chiar de mai multe ori pe zi.
O tânără din Iași în vârstă de 19 ani a fost ucisă, marţi, de un urs pe traseul Jepii Mici, salvatorii montani afirmând că fata atacată a fost târâtă şi sfâşiată de animal.
Recuperarea trupului acesteia a fost extrem de dificilă din cauza prezenţei în zonă a animalului, care ulterior a fost împuşcat.
FOTO: Hepta
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
gigiladrea • 10.07.2024, 21:04
e clar si de bun simt ca ursii s-au inmultit excesiv si trebuie omorati cel putin trei sferturi daca nu 90% ptr ca numarul estimat depaseste de 8 ori arealul natural disponibil dar guvernul si parlamentul a dat legi aberante ptr protectia ursilor si nici o lege ptr protectia oamenilor de ursi ptr ca au dat curs presiunilor ongurilor si bruxellesului si spagilor cu care i-au manjit ongurile iar judecatorii corupti au dat dreptate in permanenta ongurilor