Cum s-a întâmplat toată tărășenia? Ei bine, fiecare utilizator al brățărilor de fitnes Fitbit și al aplicațiilor realizate de Strava pentru smartphone încarcă automat în serverele companiei pe unde au alergat sau făcut exerciții.

Iar Strava a publicat în noiembrie 2017 o hartă foarte bogată în detalii. Mai exact, aceasta are trei trilioane de puncte GPS, adică 3.000 de miliarde. Acestea sunt foarte ”luminate” noaptea.

Bazele din Siria, Afganistan, Djibouti apar luminoase

Așa că cei interesați pot vedea bazele militare cu militarii care se antrenează utilizând aplicația Strava.

Astfel, se pot vedea baze din Siria, Afganistan, Djibouti, unde personalul militar este străin, astfel că bazele sunt foarte luminate deoarece aplicația este folosită des.

Mai mult, se pot deduce chiar și detalii despre baze, pe baza traseului realizat de alergători sau înotători. Astfel, o bază din provincia Helmand, Afganistan, apare clar pe fundalul negru. Baza nu apare pe hărțile disponibile în Google Maps sau Apple Maps.

Aria 51

La fel apare și o hartă a aeroportului Homey din Nevada, cunoscută sub celebrul nume de Aria 51.

Același lucru și în cazul unei baze militare a Marii Britanii din Insulele Malvine.

Baze din România

În România, reporterii Libertatea au putut detecta pe hartă bazele de la Deveselu (județul Olt) și Mihail Kogalniceanu (județul Constanța), dar și poligonul NATO de la Cincu (județul Brașov.)

Reamintim, la Deveselu se află interceptori din cadrul scutului anti-rachetă.

Rusia nu este deloc fericită cu amplasarea acestuia în România și a amenințat de mai multe ori țara noastră că se află în colimatorul rachetelor ruse din cauza acestuia.

La Mihail Kogălniceanu sunt staționate efective americane, în vreme ce în poligonul de la Cincu au avut loc mai multe exerciții militare comune cu soldați din cadrul NATO.

 
 

Urmărește-ne pe Google News