UPDATE 19.20: iPad Pro a fost lansat în cadrul conferinţei Apple din 30 septembrie, fiind al treilea produs prezentat. Aceasta este probabil cel mai diferit produs dintre toate cele prezentate din punct de vedere al design-ului, întrucât adoptă un nou format, fără margini în jurul display-ului, scrie Mediafax.

Tableta iPad Pro este echipată cu senzorul True Depth pentru recunoaştere facială şi vine cu ecrane noi, mult mai peformante.

Acesta este disponibil în două  variante, de 11 şi de 12,9 inchi şi este bazat pe un ecran LCD pe care Apple îl numeşte Liquid Retina, folosind aceeaşi tehnologie precum cea folosită pentru realizarea lui iPhone XR.

Acesta are colţuri rotunjit, iar marginile nu sunt la fel de subţiri precum pe iPhone, oferind un spaţiu destul de mare pentru a ţine tableta confortabil în mână fără a atinge ecranul tot timpul.

Vechiul iPad Pro va rămâne în continuare la vânzare la un preț mai mic


iPad Pro sau iPad X?

Noul iPad Pro va veni cel mai probabil fără butonul fizic pentru Home, Apple urmând să implementeze Face ID, programul său de reunoaștere facială.

Acest lucru va permite ca iPad Pro să aibă un ecran pe aproape întreaga suprafață frontală a tabletei, în vreme ce sistemul de operare iOS va putea fi manevrat prin intermediul gesturilor, întocmai ca la iPhone X sau la generație iPhone XS și XR, lansată în acest an.

Adițional, Apple ar putea renunța la portul său proprietar Lightning pentru a trece la USB-C, după cum scrie The Verge, ajungând ”în rândul lumii”.

În interior, noul iPad Pro ar veni cu procesorul A12 Bionic, plus un cip grafic.

Noul iPad Pro ar putea să fie rebotezat drept iPad X.

Sursa foto: HEPTA

MacBook Air cu ecran Retina

MacBook Air este unul dintre cele mai apreciate laptopuri din lume, fiind iconic.

Acesta a rămas cu același design de ani buni, nefiind cu nimic modificat din 2015.

În acest moment, MacBook Air este cel mai ieftin laptop Apple, la o mie de dolari, iar ar putea aduce un ecran cu rezoluție mai bună și un nou procesor Intel.

Diagonala ar rămâne tot de 13 închi. Versiunea de 11,6 inchi a fost oprită de la fabricație din 2016.

Noul MacBook Air ar urma să țintească atât consumatorii, cât și școlile din SUA, potrivit MacWorld. Acest lucru vine după ce chromebook-urile inventate de Google și realizate de companii precum HP, Acer și Lenovo au ajuns să dețină 60% din cota de piață de pe sectorul educațional.

Noul Mac Mini

Aceeași poveste este și cu Mac Mini. Acesta este practic o ”cutiuță”, jucând rolul de cel mai accesibil Mac datorită prețului de pornire de 500 de dolari.

Acesta nu a mai fost updatat din 2014, astfel că acum ar putea primi noi procesoare Intel și alte opțiuni pentru memorie/stocare.

Analistul Ming-Chi Kuo se așteaptă la un nou Mac Mini, în vreme ce Bloomberg scria în luna august că o nouă versiune va fi prezentată până la finele anului, dar destinată clienților pro.

Revista Popular Science scria într-un reportaj despre eforturile Apple de reciclare a materialelor despre faptul că un Mac Mini a fost realizat din aluminiul reciclat de la iPhone 6.

Dacă acest lucru va fi implementat înseamnă că vom pierde accesul la componentele interne ale Mac Mini, acesta urmând să fie încastrat întocmai ca un iPhone sau un Apple TV.

Mai mult, este posibil ca viitorul Mac Mini să fie chiar mai mare, pentru a acomoda componentele mai puternice și sursa de curent.

De asemenea, datorită noilor componente și opțiuni, noul Mac Mini ar urma să fie mai scump.

Ce nu a apărut

Procesoare noi pentru MacBook

Laptopurile Macbook și MacBook Air ar fi la rândul lor updatate.

MacBook a introdus pentru prima oară în istoria Apple tastele subțiate în anul 2015, iar întreg laptopul era foarte zvelt.

Practic, MacBook este o tabletă în corp de laptop, dar care rulează macOS în loc de iOS. Datorită faptului că este foarte subțire acest lucru vine și cu un inconvenient: puterea de procesare slabă.

Așadar este de așteptat că Apple să vină cu noi procesoare Intel, dar și noi baterii.

MacBook are o diagonală a ecranului de 12,5 inchi, iar prețul de pornire este de 1.300 de dolari, fiind mai scump decât un MacBook Air în acest moment.

UPDATE: MacBook rămâne ca până acum, un nou MacBook simplu nu a fost prezentat.

iPad Mini 5

Analistul Ming-Chi Kuo estimează că Apple va aduce și un nou iPad Mini. Această ipoteză este susținută de faptul că modelul actual nu a mai fost îmbunătățit din 2015.

Aceasta ar fi a cincea generație de iPad Mini, potrivit MacRumos.

Tot legat de domeniul mobil, Apple va urma să prezinte Apple Pencil 2, adică o nouă variantă a stylus-ului său.

De asemenea, vor fi prezentate AirPods 2 – noua generație de căști wireless Apple, dar și Apple AirPower – încărcătorul wireless care poate alimenta în același timp un iPhone, un Apple Watch și o pereche de căști AirPod.

UPDATE: iPad Mini 5 nu a fost prezentat.

Mai multă putere pentru iMac

În fine, Apple va introduce procesoare noi și pe desktopurile iMac și iMac Pro, ca și pe laptopurile profesionale MacBook Pro.

UPDATE: Nu au fost prezentate noi procesoare pentru iMac și iMac Pro, nici pentru modelele de MacBook Pro care nu au avut parte de update în vară.

Urmărește-ne pe Google News