Acestea folosesc două lentile. David Mendlovic, directorul executiv al Corephotonics, spune că a contactat Apple pentru un posibil parteneriat, dar că Apple a refuzat să licențieze patentele în cauză.

Mai mult, negociatorii Apple i-au transmis că ar lua ani de zile și milioane de dolari cheltuiți prin instanțe până când Apple va plăti ceva în acest caz.

Apple are propriile brevete în privința lentilelor duale.

Fantoma Samsung

Corephotonics a strâns în total de la investitori 50 de milioane de dolari. Ultima rundă de finanțare a avut loc în ianuarie, când a primit o finanțare de 15 milioane de dolari, iar printre investitori se găsesc Samsung Electronics, Foxconn și producătorul de procesoare pentru mobile MediaTek.

Corephotonics este reprezentată în instanță de către casa de avocatură Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, cea care a reprezentat și Samsung în procesele sale cu Apple din SUA.

Scandal după scandal

Nu este prima problemă cu drepturile de proprietate intelectuală pentru Apple: compania a pierdut recent un proces de 440 de milioane de dolari cu VirnetX pentru copierea unor tehnologii în aplicațiile iMessage și FaceTime, iar în vară a plătit 1,7 miliarde de dolari către Nokia.

Apple, prima companie din lume cu o valoare de 900 de miliarde de dolari

Pe de altă parte, Apple are un succes nebun: cererea mare pentru iPhone X a făcut ca acțiunile sale să crească puternic pe bursă, iar Apple este prima companie din lume cu o capitalizare mai mare de 900 de miliarde de dolari.

 
 

Urmărește-ne pe Google News