Acordul propus, care necesită încă aprobarea judecătorului, a fost indicat în documentele instanței depuse luni în San Jose, California.
Tastaturile mult criticate au fost inițial menite să ajute la subțierea laptopurilor și au fost introduse pe MacBook-urile lansate din 2015 până în 2019.
Spre deosebire de majoritatea tastaturilor de laptop care folosesc un mecanism de tip „foarfece”, cu două comutatoare interconectate care fac clic împreună când este apăsată tasta, metoda fluture de la Apple presupune întrerupătoare în oglindă care se extind ca niște aripi.
Noul element de design făcea tastaturile să capteze praf și reziduuri, iar clienții s-au plâns multă vreme de defecte ale tastele lipicioase sau ușor de spart.
În 2019, o coloană din Wall Street Journal, plină de greșeli de tipar făcute în mod intenționat, a criticat defectele tastaturilor, iar un influent blogger de tehnologie a numit tastaturile „cele mai proaste produse în istoria Apple”, în același an.
Conform acordului propus, clienții care au trebuit să înlocuiască mai multe tastaturi se pot aștepta la plăți de până la 395 de dolari americani, iar cei care au înlocuit o singură tastatură se pot aștepta la aproximativ 125 de dolari, conform dosarului.
De-a lungul anilor, Apple a propus diverse modificări și reproiectări pentru tastatura „fluture”, dar în 2019 a revenit la tastatura tradițională, în stil foarfecă.