Compania încearcă să se diferențieze prin design și funcții noi, însă atât ecranele curbate, cât și controlul prin gesturi există deja în diverse forme la concurență.
Copia care nu e copie
Samsung și LG au prezentat de mai mulți ani ecrane curbate, iar control prin gesturi existâ atât pe smartphone-urile Samsung, cât și pe Motorola.
Pe de altă parte, Apple dorește cel mai probabil să valorifice mai bine camera foarte avansată Face ID, folosită pentru funcția de recunoaștere facială.
Funcţia de control ar permite utilizatorilor iPhone să efectueze unele sarcini prin mişcarea degetului aproape de ecran, dar fără să îl atingă.
Ecran curbat spre interior
Apple dezvoltă şi ecrane pentru iPhone-uri care se curbează treptat spre interior, de sus până jos, a declarat una dintre persoane. Ecranele pentru iPhone-uri ar fi diferite de ecranele pentru smartphone-uri ale Samsung, care se curbează spre margini. Până în prezent, fiecare model de iPhone a avut inclus un ecran plat.
Pe de altă parte, Samsung lucrează la un smartphone care se poate ”împături”, botezat Galaxy X.
Apple a adoptat de mult timp noi modalităţi de interacţiune a oamenilor tehnologia. Cofondatorul Steve Jobs a popularizat mouse-ul la începutul anilor 1980, după ce l-a ”furat” de la Xerox.
De asemenea, Apple a introdus recent funcţia 3D Touch, prin care aplicațiile oferă o serie de opțiuni la apăsare, în funcţie de presiunea depusă.
Tehnologie MicroLED în loc de OLED
Recent, presa a scris că Apple lucrează și la dezvoltarea tehnologiei MicroLED pentru ecrane, compania urmărind să renunțe la tehnologia OLED. Ecranele OLED de pe iPhone X sunt produse de Samsung.