Wall Street Journal a raportat prima dată despre interesul Apple, citând surse, în timp ce Bloomberg a raportat despre potențiala implicare a Nvidia, cel mai mare producător de cipuri din lume.

Vestea vine la o zi după ce presa a scris că fondul de capital de risc Thrive Capital ar urma să investească aproximativ 1 miliard de dolari în OpenAI, conducând runda de finanțare.

Apple și OpenAI nu au răspuns imediat la solicitările Reuters pentru comentarii, în timp ce Thrive Capital, Nvidia și Microsoft au refuzat să comenteze.

„Apple Intelligence”

OpenAI a devenit din ce în ce mai importantă pentru strategia de inteligență artificială a Apple, producătorul iPhone introducând tehnologia ChatGPT în sistemele sale ca parte a „Apple Intelligence”.

De asemenea, sursele citate au mai scris că Apple a obținut un rol de observator în consiliul de administrație al OpenAI.

Nvidia este cel mai mare producător de cipuri folosite în antrenarea inteligenței artificiale, având o cotă de piață de peste 80%. Nvidia a fost, pentru puțin timp, cea mai valoroasă companie din lume.

Microsoft este cel mai mare investitor strategic al OpenAI, cu peste 10 miliarde de dolari investiți. Colosul software este de asemenea așteptat să participe la runda de investiții, conform WSJ.

Sumele exacte investite de Apple, Microsoft și Nvidia nu au fost încă dezvăluite.

Cursa înarmărilor

Evaluarea ridicată a OpenAI este rezultatul cursei înarmărilor în lupta pentru inteligența artificială pe care a declanșat-o lansarea ChatGPT la sfârșitul anului 2022. Acesta a determinat companiile din toate industriile să investească miliarde de dolari în tehnologie pentru a rămâne înaintea concurenței și a câștiga cote de piață.

Compania condusă de Sam Altman a fost evaluată la 80 de miliarde de dolari în februarie, după încheierea unei tranzacții prin care compania a vândut acțiuni existente către Thrive Capital.

Amazon și Google au investit în Anthropic

Amazon și Google, rivali ai Apple și Microsoft, au investit la rândul lor în Anthropic, o concurentă a OpenAI. Softul de inteligență artificială al acesteia se numește Claude.

Amazon vrea să integreze Claude în asistentul vocal Alexa în această toamnă, în vreme ce Google a integrat deja propria inteligența artificială, numită Gemini, în produsele sale.

Urmărește-ne pe Google News