Restaurantele au fost devastate din cauza restricțiilor impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii COVID-19, iar mutarea în aer liber a dus la continuitatea afacerilor și la iluzia rezidenților că lucrurile se apropie de normalitate.
Patronii de restaurant povestesc cum, în aceste vremuri, funcționează doar la un sfert din capacitatea obișnuită. Mulți au ales să nu își închidă afacerile doar din cauza facilităților oferite de statul american. O lege locală de urgență îi protejează pe cei care nu își pot plăti chiria integral lună de lună.
“Este foarte greu, sunt timpuri foarte grele pentru mine. Eu aici doar supraviețuiesc”, spune Amritpal Singh, proprietarul restaurantului Angel Indian din Queens.
Bărbatul a cheltuit 3.000 de dolari pentru a-și amenaja terasa, însă spune că nimic “nu este la fel ca înainte”.
În prioada martie-iulie, aproape 1.300 de restaurante din New York au fost închise permanent, iar potrivit datelor privind ocuparea forței de muncă din luna iulie, aproximativ 160.000 de oameni din industria barurilor și a restaurantelor și-au pierdut locurile de muncă.
Mai mult, conform unei aplicații folosite pentru rezervarea locurilor în restaurant, Resy, în cea de-a doua săptămână a lunii august, restaurantele din orașul New York au înregistrat doar 23% din gradul de ocupare, comparativ cu anul trecut. În prima săptămână din august, procentul a fost de 18%, iar la mijlocul lunii iulie era de 10%.
Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!