La acţiunea juridică mai participă Facebook, Twitter şi Intel, precum şi companii din afara sectorului IT, cum sunt Levi Strauss şi Chobani. În total, aproape 100 de companii, între care eBay, Netflix şi Uber, au semnat contestaţia, după ce au criticat anterior decretul semnat de Donald Trump.
Ordinul temporar al lui Trump referitor la limitarea imigraţiei este cea mai controversată decizie luată de noul preşedinte american în primele două săptămâni de mandat şi întâmpină numeroase contestaţii în justiţie. În plus, giganții din tehnologie au condamnat la unison această decizie, la scurt timp după ce a intrat în vigoare. De altfel, Google chiar și-a rechemat angajații afectați de acest decret.
Administraţia lui Trup are termen până luni să justifice ordinul care interzice accesul în SUA al cetăţenilor din şapte state preponderent musulmane şi intrarea refugiaţilor, după ce un judecător federal din Seattle l-a blocat vineri cu un ordin temporar.
”Ordinul executiv reprezintă o o îndepărtare semnificativă de la principiile corectitudinii şi predictibilităţii care au guvernat sistemul imigraţiei al Statelor Unite în ultimii 50 de ani”, se arată în contestaţia companiilor.
În acest timp, protestele față de ordinul lui Trump au continuat. Mii de oameni au ieșit pe străzi pentru a condamna politica președintelui privind imigrația. Demonstrațiile nu au loc numai pe teritoriul american, ci în întreaga lume.
Citește și:
- UPDATE| O curte de apel a respins cererea administrației Trump de a restabili aplicarea decretului anti-imigrație
- Decretul anti-migrație al lui Trump a fost blocat de un judecător federal. Deținătorii de vize au liber la zborurile spre SUA
- Donald Trump a suspendat primirea refugiaților în SUA. Musulmanii din șapte țări au interdicție