Potrivit purtătorului de cuvânt al șerifului comitatului Kitsap, Kevin McCarty, vestea despre hrana disponibilă s-a răspândit printre animale „și ratonii au apărut la ea acasă așteptând să mânânce”. Când polițiștii au venit la fața locului, au fost șocați să găsească aproape 100 de ratoni în curtea femeii.

Șeriful comitatului Kitsap a postat pe X/Twitter o înregistrare video cu grupul de ratoni, cu descrierea: „În patrulare. Invazia ratonilor”.

Una dintre vecinele femeii a observat creșterea numărului de ratoni în „ultima lună sau cam așa ceva”. „M-am trezit cu ratoni în curte. A trebuit chiar să-mi duc unul dintre câini la veterinar după ce s-a luptat cu un raton”, a declarat vecina, care a adăugat că speră că problema va fi rezolvată.

În urma verificărilor, Poliția a anunțat că nimeni nu a fost mușcat sau atacat, iar femeia a fost trimisă la Departamentul de Pescuit și Faună Sălbatică din Washington.

Femeia a explicat că a contactat o organizație pentru a prinde și muta ratonii, dar i s-au cerut 500 de dolari pentru fiecare animal.

Poliția americană: Nu hrăniți animalele sălbatice!

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Pescuit și Faună Sălbatică a declarat că, deși hrănirea ratonilor nu este ilegală, este important să nu se ofere hrană animalelor sălbatice pentru a preveni astfel de situații.

„Este destul de simplu. Nu hrăniți animalele sălbatice. Atunci când animalele sălbatice au o sursă sigură de hrană, ele vor continua să se întoarcă la ea. Și asta au făcut acești ratoni până când numărul de ratoni care așteptau o masă a scăpat de sub control”, a spus purtătorului de cuvânt al șerifului.

Femeia a promis că va înceta să mai hrănească ratonii, iar aceștia au început să plece. Incidentul a generat reacții negative din partea publicului pe rețelele sociale, mulți oameni criticând-o pe femeie pentru că a petrecut zeci de ani hrănind animalele sălbatice.

Urmărește-ne pe Google News