„Întreruperea temporară a cursurilor din cauza unei epidemii sau oricărui alt tip de criză nu este ceva nou, din păcate, însă modul rapid în care escaladează situația curentă este fără precedent și, dacă se prelungește, ar putea afecta dreptul la educație”, a transmis directorul UNESCO, Audrey Azoulay, printr-un comunicat de presă.
Începând de miercuri, 13 țări au luat măsura de a închide școlile la nivel național, în efortul de a opri răspândirea noului coronavirus, afectând astfel aproape 300 de milioane de copii și tineri. Alte nouă țări au școlile închise la nivel local, însă dacă închiderile vor fi extinse la nivel național, înseamnă că alți 180 de milioane de copii și tineri nu vor putea merge la ore, atenționează UNESCO.
UNESCO spune că va asigura sprijin pentru toate țările și va oferi soluții pentru învățământul la distanță, prin implementarea unor programe și crearea unor platforme pe care profesorii și elevii să le poată folosi de acasă, la distanță.
Instituția va organiza o întâlnire de urgență pe 10 martie cu privire la închiderea școlilor din cauza coronavirusului.
Bilanțul deceselor privind epidemia de coronavirus se apropie de 3.400, în timp ce numărul cazurilor de 98.000. Virusul este confirmat în cel puțin 85 de țări și teritorii, iar mai bine de 17.000 de cazuri au fost înregistrate în afara Chinei, țara unde a izbucnit epidemia.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro