Ministerul sănătății de la Colombo afirmă că virusul febrei dengue, transmis de țânțari, a infectat anul acesta 103.000 de srilankezi, aproape de două ori mai mulți decât în 2016. Pacienții continuă să se prezinte la spitalele supraaglomerate, mai ales în vestul țării, regiunea cea mai afectată de epidemie.

Deși febra dengue este endemică în insula din sudul Indiei și în general în sud-estul Asiei, virusul a evoluat, iar populația nu are imunitate împotriva noii tulpini, a explicat Novil Wijesekara, unul din liderii Crucii Roșii din Sri Lanka.

Eforturile de asigurare a asistenței pentru Sri Lanka s-au intensificat după inundațiile catastrofale și alunecările de teren din luna mai. În sezonul musonului, din iunie până în septembrie, febra dengue se răspândește însă mai rapid, din cauză că umezeala favorizează înmulțirea țânțarilor. Federația Internațională a Crucii Roșii a pus la dispoziție fonduri pentru ajutoare de urgență pentru 307.000 de oameni, în provinciile lovite cel mai greu — Colombo, Gampaha și Kalutara.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, sute de milioane de oameni sunt infectați anual cu virusul dengue, iar boala este acum prezentă în peste 100 de țări, față de numai nouă în 1960. Numărul de cazuri a crescut în această perioadă de la 15.000 la 390 de milioane pe an.

Febra Dengue este boala transmisă de țânțarii din specia Aedes. Principalele simptome sunt oboseala accentuată, febra, durerile musculare și pruritul.


EXCLUSIV/ Mama tinerelor blocate în Gaza a intrat în greva foamei și acuză autoritățile de neimplicare. MAE: Există un dialog constant cu Israelul

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News