Lovitura vine la doar o zi distanță după ce ministrul olandez al apărării, Ruben Brekelmans, a anunțat că țara sa va furniza ucrainenilor mai multe avioane F-16 în lunile care urmează. Ucraina a primit deja un prim lot de astfel de avioane în această vară, dar păstrează secret locul în care se află pentru a le proteja de atacurile cu rază lungă de acțiune pe care Rusia le lansează de ceva timp.

„Nu s-au înregistrat victime civile sau daune ale infrastructurii critice”

Forțele armate ucrainene nu au precizat dacă atacul a provocat vreo pagubă bazei aeriene, dar au recunoscut că o rachetă hipersonică a lovit baza. Acest este lucru aproape nemaiîntâlnit, ținând cont că, de regulă, Kievul rareori dezvăluie daunele aduse țintelor militare.

„Nu s-au înregistrat victime civile sau daune ale infrastructurii critice”, a spus guvernatorul Serhiy Tyurin.

Două rachete Kinzhal au fost, de asemenea, doborâte în regiunea Kiev, potrivit forțelor aeriene. Resturile au căzut în trei zone din Kiev, dar nu au fost raportate pagube majore sau victime.

Video: Lansarea unei rachete hipesonice Kinjal
Sursa: News.com.au

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât zeci de drone rusești

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât 32 de drone rusești. Alte 37 au fost pierdute de radarele militare, sugerând că acestea au fost dezactivate de sistemele de război electronic.

Resturile au deteriorat acoperișul unei clădiri rezidențiale cu mai multe etaje și pe cel al unui supermarket din Kiev. De asemenea, mai multe resturi au căzut în curtea unei școli și pe o zonă deschisă din centrul capitalei ucrainene.

Urmărește-ne pe Google News