Astăzi, 20 august, un cod galben de caniculă este în vigoare în sudul Banatului, nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, Dobrogea continentală, estul și sud-estul Transilvaniei.

Aici, temperaturile maxime se vor situa, în general, între 33 și 36 de grade.     

De asemenea, a fost emis un cod portocaliu de caniculă în nordul Banatului și al Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei. Aici va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În general, temperaturile maxime vor fi de 36…38 de grade și minimele de 18…23 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală).

Zonele aflate marți, 20 august, sub cod roșu, portocaliu și galben de caniculă

Județele Arad și Bihor sunt sub cod roșu de caniculă. Temperaturile maxime vor fi în jurul a 38 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele, de 18…23 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală.

De mâine, va intra în vigoare un alt cod galben de caniculă, care vizează Banat, sudul Crișanei, sudul și estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, estul Olteniei și Dobrogea continentală.

Județele aflate miercuri, 21 august, sub cod portocaliu și galben de caniculă

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 35 de grade.   

De asemenea, în jumătatea de nord a Crișanei, Maramureș, nord-vestul și centrul Transilvaniei, nord-estul Moldovei și în sudul și centrul Munteniei va fi cod portocaliu de caniculă. În general, temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade.

 

Urmărește-ne pe Google News