Produsele feliate, margarina, sosurile, mâncărurile gata preparate trebuie aşezate pe raftul de sus, în recipiente închise (pe cât posibil) ermetic. Tot pe primele rafturi (de sus în jos) se depozitează şi brânza maturată, ambalată în hârtie alimentară, în pergament sau într-un şervet curat.
Peştele se păstrează pe raftul de jos, ambalat în folie alimentară sau în staniol.
Laptele şi sucurile au zona lor specială în orice frigider, marcată prin rafturile menite să susţină sticlele, pe partea interioară a uşii.
Carnea trebuie amplasată, la fel ca şi peştele (şi din aceleaşi motive – ca să nu se scurgă sucul pe alte produse alimentare), pe raftul de jos, ambalată în folie alimentară sau în staniol, urmând să fie gătită în maximum 24 de ore. Dacă trebuie ţinută mai multe zile, va fi băgată în congelator.
Legumele şi fructele au locul lor “preferat” în ultimul compartiment, cel de sub rafturi (aşanumita cutie a frigiderului). Ideal ar fi să le pui în pungi perforate, ca să nu se ofilească şi să putrezească.
Ouăle îşi păstrează calităţile nutritive dacă sunt lăsate în cofrajul închis în care au fost cumpărate şi sunt depozitate în cutia frigiderului (şi nu în suporturile speciale de pe uşa aparatului, aşa cum ştiam până de curând). Atenţie, ouăle vor fi spălate abia înainte de a fi preparate, fiindcă pe coajă există un strat fin de grăsime naturală, care astupă porii, împiedicând aerul şi microbii să ajungă la albuş şi la gălbenuş, contaminându- le.

Liceul sătesc care „atacă” Bac-ul exclusiv cu „veterani”. Din toamnă, dispare și varianta seralului: „Rămânem doar cu profesionala”
Recomandări
Liceul sătesc care „atacă” Bac-ul exclusiv cu „veterani”. Din toamnă, dispare și varianta seralului: „Rămânem doar cu profesionala”

Ca să scoţi mirosul neplăcut…

Brânza, peştele, sosurile, friptura – sunt tot atâtea surse de mirosuri într-un frigider! Oricât ar fi ele de ademenitoare, ai prefera să le alungi. Nimic mai simplu: aşază pe unul dintre rafturi o jumătate de lămâie în care ai înfipt câteva cuişoare, sau o felie de pâine înmuiată în lapte, ori o ceşcuţă cu bicarbonat de sodium (pe care le vei înlocui la 2-3 zile cu altele proaspete).

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.