Cuprins:
Clădirea monolitică va fi piesa centrală a proiectului masiv de dezvoltare „New Murabba”, care se întinde pe șapte mile pătrate în nord-vestul Riadului.
HRH Crown Prince announced today the launch of the New Murabba Development Company, chaired by His Royal Highness, to develop the worlds largest modern downtown in Riyadh.#NewMurabba
Learn More: https://t.co/b4qIaoY6Wa pic.twitter.com/f1hOQvZJic
— Public Investment Fund (@PIF_en) February 16, 2023
Cubul va găzdui, odată ce se va finaliza, un atrium enorm cu un turn spiralat, în centrul său. De asemenea, va avea aproape 22 de milioane de metri pătrați de spațiu pentru magazine, atracții culturale și turistice.
Împrejumuit de o structură cubică, spirala interioară poate afișa imagini realiste în jurul clădirii. Proiectul New Murabba va avea peste 100.000 de locuințe, 980.000 de metri pătrați de magazine, 1,4 milioane de metri pătrați de spațiu pentru birouri, alături de hoteluri, locații culturale, o universitate, un teatru imersiv și un muzeu „iconic”.
Acest megaproiect este dezvoltat ca parte a proiectului Saudi Vision 2030 al Arabiei Saudite. Acesta urmărește reducerea dependenței de petrol, de a diversifica economia și de a dezvolta sectoarele serviciilor publice.
O nouă investigație a dezvăluit faptul că mii de muncitori, care lucrează pentru satisfacerea ambițiilor conducătorului controversat al Regatului, Prințul Moștenitor Mohammed bin Salman, mor anual.
The Line este unul dintre pilonii de bază ai proiectului Prințului Moștenitor. Este o metropolă fără mașini, planificată să se întindă pe mai mult de 100 de mile prin deșert. Șefii proiectului spun că The Line va „redefini locuibilitatea” și va „transforma modul în care trăim”, servind drept exemplu sustenabil și inclusiv al orașelor viitorului.
Cel puțin 21.000 de muncitori migranți au murit lucrând la proiectele Prințului Moștenitor
Cifrele dezvăluite săptămâna aceasta arată că cel puțin 21.000 de muncitori migranți au murit lucrând la proiectele uimitoare ale Prințului Moștenitor în doar opt ani, de la anunțul „Vision 2030”.
Statistica este susținută de detalii despre abuzuri și tratamente tiranice, care sunt aplicate muncitorilor neajutorați în viitorul documentar ITV, Kingdom Uncovered: Inside Saudi Arabia, care va fi difuzat duminică, la 22:15.
Regatul este bazat, în principal, pe o forță de muncă migranți care vin în regiune în căutarea unei vieți mai bune. Deseori sunt forțați să lucreze în condiții de muncă dure, pe salarii foarte mici. Mulți afirmă faptul că la sosire le sunt confiscate pașapoartele, fapt ce înseamnă că nu pot pleca.
Muncitorii nu ar trebui să lucreze mai mult de 60 de ore pe săptămână, stipulează legea saudită. Un muncitor care ajută la construcția unui tunel pentru un tren de mare viteză de doi ani i-a spus unui reporter ITV că lucrează în mod regulat, până la 16 ore pe zi.
De asemenea, legea saudită mai prevede că muncitorii ar trebui să aibă o zi liberă pe săptămână. Muncitorul a afirmat că este normal să lucrezi 14 zile, fără a avea o zi liberă. Și alți muncitori i-au spus jurnalistului ITV că lucrează până la 84 de ore pe săptămână, mult mai mult față de maximul legal.
Un muncitor a vorbit sub anonimat, spunând că „Suntem forțați să muncim extrem de mult. Avem foarte puțin timp de odihnă. Ne obosim. Suferim de anxietate zi și noapte. Arabia Saudită nu ține mult la cetățenii din alte țări. Suntem tratați ca niște cerșetori.”
Experții ONU denunță execuțiile planificate a trei bărbați care se opun „Neom”
Trei membri ai tribului Huwaitat, care locuiesc în zona deșertică din nord-vestul Arabiei Saudite, se confruntă cu un „risc iminent” de execuție, au apus o duzină de experți independenți, potrivit Hotnews.
„Ei au fost acuzați de terorism, dar, de fapt, ar fi fost arestați pentru că s-au opus evacuărilor forțate în numele proiectului Neom și al construcției unui oraș liniar de 170 de kilometri, numit The Line”, au afirmat aceștia într-un comunicat.
Pe data de 5 august, au fost condamnați la moarte Shadly Ahmad Mahmoud Abu Taqiqa al-Huwaiti, Ibrahim Salih Ahmad Abu Khalil al-Huwaiti și Atallah Moussa Mohammed al-Huwaiti. Sentințele au fost confirmate la 23 ianuarie, se mai arată în declarație.
„În conformitate cu dreptul internațional, statele care nu au abolit încă pedeapsa cu moartea o pot impune doar pentru „cele mai grave crime”, care implică uciderea intenționată”, au precizat experții.
„Nu credem că acuzațiile aduse împotriva lor îndeplinesc acest prag”, au adăugat experții. Alți trei membri ai tribului Huwaitat au fost, de asemenea, condamnați la pedepse cuprinse între 27 și 50 de ani de închisoare, au precizat aceștia.
Experții, numiți de Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, însă nu vorbesc în numele ONU, au deplâns faptul că cei șase au fost acuzați în temeiul unei legi antiteroriste din 2017 „excesiv de vagi”. Aceștia au cerut ca autoritățile saudite să investigheze acuzațiile potrivit cărora unii dintre deținuți au fost torturați și să le revizuiască sentințele.
Ei au exprimat îngrijorări cu privire la proiectul Neom în ansamblu. Grupurile pentru drepturile omului acuză autoritățile saudite de abuzuri grave. Se suspectează faptul că regimul de la Riad evacuează membrii tribului Huwaitat din casele lor din trei sate, adesea fără compensații adecvate.
De asemenea, i-ar reprima violent pe cei care se opun sau se opun pașnic evacuării. În 2020, un membru al tribului Huwaitat a fost împușcat mortal după ce a refuzat să renunțe la pământul său.
K476 • 27.10.2024, 10:08
Prin definitie este pentru locuinte sociale. De caldura nu e nevoie, de racoare plus sau minus si toate comoditatile in apropriere. O sa vina un bogatan sa locuiasca acolo, cu masina parcata la mama dragul!? Unde vor lucra acei locuitori? Din ce isi vor castiga painea?