Banii vor merge la Virgin Galactic, care este responsabilă pentru dezvoltarea navetei VSS Unity, cunoscută anterior și sub numele VSS Voyager. Celelalte două companii care vor primi fonduri sunt Virgin Orbit – care lansează mici sateliți, și The Spaceship Company – care produce navele spațiale pentru grupul Virgin.
Într-o scrisoare privind investiția, Branson a afirmat că această contribuție a Arabiei Saudite va permite grupului Virgin ”să dezvolte următoarea generație a zborurilor cosmice umane, lansări de sateliți mai economice și să accelereze programul pentru zborurile trans-continentale spațiale”.
Investiția mai trebuie aprobată de către autoritățile SUA, dar nu ar fi vreo problemă având în vedere că Arabia Saudită a investit 3,5 miliarde de dolari în Uber și este un aliat geostrategic al SUA.
De asemenea, Sir Richard Branson a anunțat că Virgin Galactic este la câteva luni distanță de a trimite primii turiști în cosmos.
Contribuția Arabiei Saudite va veni din Fondul Public de Investiții al țării, care este fondul său suveran.
Virgin Galactic va rămâne cu sediul în SUA, dar parteneriatul va duce și la dezvoltarea unui centru de dezvoltare în Arabia Saudită.
Aglomerație mare în turismul spațial
Richard Branson nu este singurul magnat care încearcă acum cucerirea spațiului. Antreprenorul Elon Musk este la rândul său angrenat în cursa pentru cucerirea spațiului, prin compania SpaceX. De asemenea, Jeff Bezos – fondatorul și directorul general al Amazon – are și el o companie spațială, numită Blue Origin.
În fine, un alt miliardar american care încearcă același lucru este cofondatorul Microsoft Paul Allen, prin compania Vulcan Aerospace.
De la Hyperloop la carnea care crește singură
Miliardarul Richard Branson a preluat recent Hyperloop One, proiectul de transport ultra-rapid gândit de Elon Musk.
Branson are o avere estimată la 5,1 miliarde de dolari de către revista americană Forbes.