Printre persoanele arestate se află 15 bărbați care au fost trimiși să-l confrunte pe Jamal, un șofer și doi membrii ai Consulatului, a spus un oficial saudit, potrivit nytimes.com.

„Discuţiile între Jamal Khashoggi şi cei cu care s-a întâlnit în consulatul regatului de la Istanbul (…) au degenerat într-o altercaţie, care a condus la decesul său”, a arătat agenţia oficială de presă a Riadului, SPA.

De asemenea, Arabia Saudită a mai anunțat că doi colaboratori apropiaţi ai prinţului moştenitor Mohammed bin Salmanun au fost destituiți din funcție după cele întâmplate.

„Ahamd al-Assiri, vicepreşedinte al serviciului general de informaţii, a fost demis din funcţie”, a precizat SPA, menţionând un decret regal.

Vineri, John Sawers, fost șef al M16, serviciile secrete britanice, a afirmat că sunt dovezi care indică faptul că Prințul Mohammed bin Salman ar fi ordonat uciderea ziaristului.

Recent, un fost consilier al Casei Regale Saudite a spus că Khashoggi devenise un critic emigrant al abuzurilor comise de Familia Regală, astfel că saudiții au vrut ca jurnalistul să „iasă din peisaj”.

De altfel, presa străină a notat că moartea jurnalistului este doar un exemplu despre cum Casa Regală Saudită își urmărește disidenții pe pământ străin. Din anul 2015, trei prinți exilați care au vorbit împotriva corupției au „dispărut”.

Jamal Khashoggi a fost văzut ultima dată în data de 2 octombrie, la consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul, unde a mers pentru a ridica acte necesare căsătoriei sale cu logodnica turcă.

În tot acest timp, oficialii din Turcia a susținut că Jamal a fost omorât și dezmembrat în Consulat. O sursă a spus că a ascultat înregistrarea audio cu ultimele momente de viață ale jurnalistului și a susținut că bărbatul a fost măcelărit de viu, într-o execuție care a durat șapte minute. Până vineri, toate acuzațiile au fost respinse de autoritățile de la Riad.


Citește și:


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News