În Arabia Saudită, islamul este practicat cu strictețe, iar decizia a făcut imediat valuri în cercurile religioase şi conservatoare. Măsura a fost bine primită, dar a dezlănţuit pasiuni pe reţelele de socializare. De exemplu, un hashtag ce sugerează interzicerea muzicii în restaurante şi cafenele a fost distribuit de multe ori.

Ministrul al-Sheikh spus că aceste critici vin de la „duşmanii regatului” dornici să „agite opinia publică”.

Ministrul afacerilor islamice a justificat această decizie pe motiv că bătrânii și copiii sunt deranjați de zgomot și nu se pot odihni, lucru care le afectează sănătatea.

Cei care doresc să se roage nu trebuie să aştepte chemarea la rugăciune a imamului. Ei ar trebui să fie deja prezenţi la moschee


Ministrul afacerilor islamice Abdullatif al-Sheikh, la televiziunea de stat:

El a mai explicat că posturile de televiziune difuzează deja rugăciuni şi predici despre Coran, iar moscheile nu ar trebui să le mai difuzeze.

Restricțiile vin într-o perioadă în care prințul moștenitor şi conducătorul de facto al regatului, Mohammed bin Salman continuă politica prin care vrea să facă Arabia Saudită mai liberală.

El a ordonat anularea mai multor interdicţii sau restricţii, cum ar fi interdicţia ca femeile să conducă automobile, şi a autorizat organizarea concertelor cu participare mixtă, bărbaţi şi femei, anterior interzisă.

Regatul saudit a limitat, de asemenea, prerogativele poliţiei religioase, cea care nu ezita, de pildă, să alunge oamenii din mall-uri în momentele în care aveau loc rugăciunile.

 
 

Urmărește-ne pe Google News