Săptămâna viitoare se împlinesc patru ani de la incendiul care a zguduit România şi în curând se fac trei ani de la înregistrarea acestei plângeri asumate de 50 de părinţi. Aceştia cereau ca toţi cei vinovaţi pentru moartea răniţilor în spitale să fie pedepsiţi, de la medici şi până la secretarul de stat Raed Arafat, fostul ministru al sănătăţii, Nicolae Bănicioiu şi fostul premier, Victor Ponta.
Din informaţiile Libertatea, la audieri au fost aduşi deja mai mulţi medici, în calitate de martori. Procurorii au cerut zeci de expertize medico-legale, în încercarea de a determina dacă mai mulţi dintre tineri puteau fi salvaţi în cazul în care erau transportați mai repede în străinătate.
Luni, a fost audiat fostul manager al Spitalului Universitar de Urgență București, Cătălin Cîrstoiu, potrivit unor surse judiciare citate de Libertatea.
Azi, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, va fi audiat de procurori în legătură cu rolul pe care acesta l-a jucat în intervenţia la Colectiv. Audierea va avea loc la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la ora 9.00, susțin sursele citate.
Vezi pe Libertatea filmarile secrete de la incendiul din Colectiv!
La Colectiv, Raed Arafat a coordonat acţiunea de preluare a răniţilor, repartizarea lor în spitale, iar mai apoi s-a ocupat de transferul unora dintre tinerii arşi în străinătate. Părinţii îi impută că prin acţiunile sale a agravat starea mai multor răniţi.
Reporterul Libertatea l-a contactat pe Raed Arafat, în încercarea de a-i solicita acestuia un punct de vedere. Acesta a refuzat orice dialog. Când a aflat despre ce este vorba, a spus: “La revedere, doamnă, la revedere” şi a închis telefonul.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!