De mai bine de patru zile, un barbat din Germania sta intr-o casa mica din lemn, in varful unui stalp de antena, inalt de 22 de metri, aflat pe un teren de joaca.

Fred Gregor, in varsta de 45 de ani, a fost condamnat la 15 luni de inchisoare pentru frauda pe Internet. Suparat ca procesul nu a fost corect, barbatul s-a urcat pe stalp si si-a incropit o casa, fiind sigur ca nimeni nu-l va cobori pe pamant.

La baza stalpului s-au perindat, de patru zile incoace, echipe de politisti, pompieri, psihologi, precum si cei 140 de locuitori ai satului Bitterfeld, veniti sa-l vada pe ”nebun”. „De aici nu ma coboara nimeni”, spune Fred Gregor, pasionat de electronica, fost alpinist si tata a cinci copii. El a fost condamnat la 15 luni de arest pentru frauda pe Internet. Barbatul declara: „Nu am avut un proces corect. Dovezile mele si martorii mei au fost ignorati. Pana cand nu se ia totul de la capat, raman aici sus”. Rezervele de mancare ii ajung inca patru saptamani, el avand chiar si televizor, telefon mobil si calculator. Acestea functioneaza cu o baterie de masina si cu celule solare implementate in acoperis. Dupa ore de negocieri, politia l-a lasat in plata Domnului pe  barbat, iar seful politiei a afirmat : „Am verificat partea legislativa. Nu incalca nici o lege. Ce face acolo sus este treaba lui.”

 

Urmărește-ne pe Google News