Sophie suferă de o afecţiune rară Selective Eating Disorder (SED), care se manifestă ca o fobie faţă de aproape orice tip mâncare. Problema ei a început când avea doi ani şi a contactat un virus ce i-a cauzat gastroenterita. Din cauza bolii, fata a început să îi fie frică de mâncare şi tot ce putea înghiţi erau paste cu brânză, chipsuri şi sandvişuri.
Însă de la 11 ani, nu mai mâncat decât pizza Margherita, câteodată şi trei pe zi, pe care le mănâncă doar calde. “Ador pizza, fiecare brand pune la dispoziţie noi arome, dar e vorba de aceeaşi mancare, aşa că nu sunt nevoită să încerc altele noi”, spune Sophie. „Unii oameni cred că sunt mofturoasă, dar SED e chiar o fobie. Să-mi ceri să încerc noi feluri de mâncare este ca şi cum i-ai cere cuiva care urăşte păianjenii să ţina unul în mână”, explică tânara, precizând: „Cu cât un fel de mâncare are mai multe ingrediente, cu atât mi se pare mai înspăimântător”.
Fata a fost consultată de un specialist, acum doi ani, însă susţine că, deşi vizita la doctor i-a mai redus anxietatea, nu a ajutat-o să devină mai deschisă în privinţa alimentaţiei. Cu toate acestea, medicii o avertizează că prin acest meniu autorestrictiv îşi riscă sănătatea, pentru că nu asimilează vitamine şi minerale esenţiale pentru organism.