In New York, metropola in care toti artistii lumii se viseaza intr-un spectacol pe Broadway, Central Park ori Madison Square Garden, Igor Mescoi (34 de ani) si-a incercat talentul in ce stie mai bine – muzica. Actualmente, este singurul roman de aici cu afaceri in domeniu, datorita studioului sau de inregistrari din insula new-yorkeza Manhattan – ‘New Sound.

Producator muzical, compozitor, dirijor, instrumentist si vocalist de exceptie, polivalentul muzician a parasit Romania dupa zece ani petrecuti in cele mai productive studiouri ale Bucurestiului anilor 90, Spirit Studio si Migas Real Compact.

Igor Mescoi e la origine moldovean, insa a trecut Prutul in adolescenta. La 17 ani, era cel mai bine cotat orchestrator din Romania, iar la 18 a primit cetatenia. ‘Am ajuns in America la varsta de 24 de ani, in turneu cu trupa mea, Amor. Patronii restaurantului Transilvania din New York mi-au oferit un contract pentru a canta in local, practic sansa mea de a ramane in Statele Unite, marturiseste Igor.

‘Noaptea cantam si ziua lucram in diverse locuri. Toata agoniseala mea am investit-o in propriul studio de inregistrari, „New Sound”, unde, zilnic, orchestrez si inregistrez. Lucrez si cu multi artisti din tara, a spus Igor.

Igor Mescoi (dreapta) a terminat ultimul album al lui Gheorghe Gheorghiu si acum lucreaza la conceperea noului CD al lui Fuego

Urmărește-ne pe Google News