Pușca de vânătoare va fi scoasă la licitație pe data de 11 iulie. Prețul de pornire este de 12.000 de euro, potrivit unui comunicat al Artmark.


Citește și Neașteptat. O mare vedetă a României sare în apărarea preotului Pomohaci. „Asta e calitatea lui…”


Potrivit istoricilor, Nicolae Ceaușescu era însoțit la vânătoare de un aghiotant care îi purta armele. Printre acestea, dictatorul comunist avea și trei carabine duble expres, marca Holland &Holland.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Arma de vânătoare a lui Nicolae Ceauşescu este placată cu aur. Cui a aparținut, de fapt, pușca

Pușca de vânătoare Holland & Holland este una dintre vedetele licitației organizate de Artmark pe 11 iulie. Arma a fost fabricată în 1933, la comanda șefului Legaţiei Regale a României la Tirana, pentru Regele Carol II.

După al Doilea Război Mondial, arma decorată cu aur a fost confiscată și modificată, mai apoi, pentru Nicolae Ceaușescu.

„Puşca, având seria 505, este o armă de vânătoare funcţională, ce a fost comandată cu talpă din os, lunetă Zeiss şi ornamente ovale, din aur, cu cifra Regelui şi coroana regală. În prezent, puşca are elementele decorative metalice înlocuite cu unele din aur de 18K, cele două platini având inscripţia “Holland & Holland”, iar în partea inferioară a patului având un element metalic inscripţionat cu semnătura “N. Ceauşescu”. Greutatea totală a pieselor din aur depăşeşte 200 gr”, se arată într-un comunicat de presă emis de organizatorul licitației.

Potrivit sursei citate, Ceauşescu a obţinut 398 de medalii, precum şi o captură impresionantă: un mistreţ de peste 300 de kg. Ultima partidă de vânătoare a dictatorului a avut loc în 10 decembrie 1989.

sursă foto: artmark.ro


Citește și E oficial! Mămicile vor primi 2.500 de lei. Ce trebuie să facă pentru a intra în posesia banilor


 

Urmărește-ne pe Google News