Cadavrul lui Yehudit Weiss – despre care armata israeliană spune că a fost răpită din locuința sa din kibbutzul Beeri – a fost găsit într-o structură din apropierea Spitalului Al-Shifa din Gaza, unde trupele israeliene au căutat dovezi ale infrastructurii militare a Hamas.

IDF au precizat că trupul a fost identificat de către criminaliști și că familia femeii a fost informată. Corpul acesteia a fost adus înapoi pe teriroriul israelian.

Foto: Yehudit Weiss / Sursa: timesofisrael.com

Armata israeliană nu a oferit detalii suplimentare cu privire la cauza morții lui Weiss sau când a fost aceasta ucisă.

Yehudit Weiss, mamă a cinci copii, a fost răpită din kibbutzul Beeri pe data de 7 octombrie. Soțul ei, Shmulik Weiss, a fost găsit ucis într-o cameră a casei lor.

Yehudit, o pensionară care îi ajuta pe copiii de la grădiniță, urma un tratament cu radiații pentru cancer la sân când a fost răpită.

„IDF transmit sincere condoleanțe familiei”, scrie într-un comunicat emis de armata israeliană.

Armata susține, de asemenea, că în clădirea de unde a fost recuperat trupul femeii au fost găsite puști și lansatoare de grenade.

„Sarcina națională pe care o avem în fața ochilor este de a localiza persoanele dispărute și de a le readuce acasă pe cele răpite”, a transmis armata israeliană, în comunicat.

„IDF operează alături și în deplină coordonare cu instituțiile naționale și de securitate relevante pentru a urmări aceste sarcini. Nu ne vom opri din misiune până când aceasta nu va fi finalizată”, au precizat forțele israeliene.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul dintre Israel și Hamas

Urmărește-ne pe Google News