„În timp ce ne opream, teroriștii Hamas au sărit din tuneluri, ne-au înconjurat din mai multe zone, au tras cu RPG-uri (lansatoare de grenade, n.r.) și au încercat să ajungă la vehiculele noastre Namer (transportoare blindate de trupe, n.r.) și să plaseze explozibili”, a spus locotenent-colonelul Tomer Greenberg, într-o declarație video.

„Pentru că am fost bine pregătiți, am reușit să-i ucidem pe unii dintre ei, să-i respingem pe ceilalți… rezultatul a fost că au murit și ne-am continuat manevra, până la victorie”, a adăugat Greenberg.

Într-o înregistrare radio distribuită de Forțele de Apărare Israeliene (IDF), Greenberg poate fi auzit descriindu-i comandantului Brigăzii „Golani” desfășurarea luptelor: „Am primit un atac semnificativ aici, tentative de asalt, am nevoie de foc de suprimare pentru a respinge atacurile teroriștilor. Oricine se află în afara APC-urilor (alt nume pentru transportoarele Namer, n.r.), ucideți”.

Unul dintre ofițerii israelieni implicați în această bătălie, căpitanul „Nun” – identificat doar prin gradul său din armată și prima inițială în limba ebraică – spune că a fost o „luptă excelentă”.

„Ne-am confruntat cu o ambuscadă și ne-am luptat cu zeci de teroriști. Aproape că nu există răniți (în rândul forțelor israeliene, n.r.), iar zeci de teroriști sunt morți”, a afirmat el.

Conform lui „Nun”, a fost o „bătălie excelentă, o bătălie remarcabilă”. „Iar acum ne pregătim pentru următoarea bătălie, până la victorie”, a adăugat ofițerul.

De asemenea, IDF au publicat o scurtă înregistrare video cu bătălia propriu-zisă, care arată trupele din interiorul unui transportor blindat cum se apropie de locul luptelor și deschid focul.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul dintre Israel și Hamas

Urmărește-ne pe Google News