„Centrul de luptă al Rusiei a zdrobit un puternic grup al armatei ucrainene și a eliberat așezarea Novgorodskoie (n.r. numele rusesesc al orașului ucrainean New York), una dintre cele mai mari localităţi din aglomeraţia Toreţk şi un centru logistic vital din punct de vedere strategic în Republica Populară Donețk”, a anunțat Ministerul rus al Apărării, în raportul zilnic.

Pierderile armatei ucrainene în acea zonă a frontului în ultimele 24 de ore s-au ridicat la peste 585 de persoane, trei tancuri, două autovehicule, un obuzier M777 de 155 mm fabricat în SUA, două obuziere D-20 de 152 mm și trei obuziere D-30 de 122 mm.

Blocuri bombardate în Niu York, pe 3 iulie

Localitatea New York, în care s-au instalat colonişti germani în secolul al XIX-lea, a purtat acest nume până în 1951, anul în care autorităţile sovietice au redenumit-o, în plin Război Rece, Novgorodskoie.

Oraşul cu 10.000 de locuitori a redevenit New York în vara lui 2021, în urma presiunii unor activişti ucraineni.

El se află la şase kilometri sud de oraşul în mare parte distrus Toreţk, care este, la rândul său, ţinta ofensivei ruse de mai multe săptămâni.

Ofensiva militară ucraineană declanşată în urmă cu două săptămâni în regiunea rusă Kursk se bucură de multă atenţie deoarece mută ostilităţile pe teritoriul Rusiei, însă epicentrul confruntărilor armate rămâne în estul Ucrainei, unde trupe ruseşti, mai bine echipate şi mai numeroase, avansează treptat.

Preşedintele rus Vladimir Putin a făcut din cucerirea totală a Doneţkului, din care fac parte regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk, o prioritate a trupelor Kremlinului.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, peste 2.000 de soldați ucraineni au fost uciși în confruntările din ultima zi.

  • Grupul de luptă Nord a provocat 105 victime armatei ucrainene, în ultima zi
  • Grupul de luptă Vest a provocat 450 de victime armatei ucrainene. în ultima zi
  • Grupul de luptă Sud a provocat 680 de victime armatei ucrainene, în ultima zi
  • Grupul de luptă Centru a provocat peste 585 de victime armatei ucrainene, în ultima zi
  • Grupul de luptă Est a provocat 110 victime armatei ucrainene în ultima zi
  • Grupul de luptă Dnepr a provocat 75 de victime armatei ucrainene, în ultima zi.

Forțele de apărare aeriană ruse au doborât 31 de vehicule aeriene ucrainene fără pilot (UAV), o bombă inteligentă Hammer și 10 rachete HIMARS în ultima zi, a raportat ministerul.

În total, de la începutul „operațiunii militare speciale”, forțele armate ruse au distrus 639 de avioane de război ucrainene, 282 de elicoptere, 30.192 de vehicule aeriene fără pilot, 575 de sisteme de rachete sol-aer, 17.345 de tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 1.415 lansatoare multiple de rachete, 13.444 de tunuri și mortiere de artilerie și 24.945 de vehicule militare speciale.

Datele nu pot fi verificate independent.

Foto: Profimedia (8 iulie)

Urmărește-ne pe Google News