Potrivit scurgerii, care constă în 29 de dosare militare secrete, lista include 160 de locații precum drumuri, poduri, fabrici, dar și posturi de comandă și baze militare. Optzeci și două de ținte sunt de importanță militară, cum ar fi cartierele generale militare, instalațiile radar, bazele aeriene și instalațiile navale din Japonia și Coreea de Sud.
Restul sunt de ordin civil și includ tuneluri, infrastructură energetică și fabrici. Printre acestea se află tunelul Kanmon din Japonia și uzina metalurgică Pohang din Coreea de Sud. Infrastructura energetică este, de asemenea, o țintă cheie, cu 13 locații pe listă, inclusiv centrala nucleară Tokai din Japonia.
Documentele conțin scenarii referitoare la utilizarea rachetelor de croazieră Kh-101. Un scenariu descrie un atac asupra bazei radar de la Okushirito (Japonia), cu 12 rachete trase de pe un bombardier Tu-160.
Un alt document menționează o misiune de testare a apărărilor aeriene nipone și sud-coreene, pe 24 februarie 2014. Potrivit dosarului, două bombardiere Tu-95 au decolat în acea zi de la baza Ukrainka, din Orientul Îndepărtat, și au survolat ambele țări în 17 ore pentru a observa posibile reacții.
William Alberque, fost oficial NATO responsabil de controlul armamentului, a declarat pentru Financial Times că aceste documente indică o conștientizare din partea Moscovei că „teatrele de război europene și asiatice sunt legate direct și indisolubil”. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să comenteze aceste documente.
Ell_yy • 01.01.2025, 17:33
Sleep of reason produces monsters. An entire planet bowing and fearing the putin. That is a bit odd in so called evolved times to be honest.
AaaBbbCcc • 01.01.2025, 16:57
Doar pe hartie. In realitate armata rusa e obosita si nu mai poate fi competitiva pe alte fronturi.